Tuesday, June 23, 2009

Aku Adalah Hangin Part 2....

Salam kengkawan.. Alahai.. sempot la napas aku x pat memblogging seminggu nih!!! Berok aku punye psl lagi la. Menci ah!!! Ni da ok coz pnjg citenye. Meh aku cite . Ko tadah tlinga tau...
Lam mggu lps pas aku post entry " Aku Adalah Hangin " tuh.. Aku smbg layan Mertua vs Menantu. Sedang elok abis Episod 11 last part. Tup, tup, xde ribut bagai, berok aku nih hang lak. Cam bese la aku da thu dah puncanye... Kuar error yg same. Dari sari ke sari nk g clcm cntre mls. Aku da mls asik kna tuka simkad jek. Aku syak x lain x bukan msti modem rosak. Aku kna ke Tesco melaka la coz aku bli berok nih kat sana dulu. Erm, plan ngan ibu mlm khamis nk g. Tapi, nnt esk skolah ngantok plak. Ah jemaat ptg la. Dan2 aku blk skolah tertido smpi kol 6 potang. Tesco ke mana aku pon ke mana. Ekekekeke....
So, plan ngan Encik Z g ngan die je la Ahad nnt. G pon mmg nk turun Melaka carik brg.
Ahad, aku ngan Encik Z pon smgt la turun Tesco bwk lappy yg berat cam batu tuh. tapi, aku just ltk lam hnbag, kose acik nk bwk beg lappy yg berat tu. Nak jadi cite, smpi jek kat Tesco, aku pon jenoh la carik booth yg aku bli berok tuh dlu. Da xde ko. Tanye2 owang katanye, da pndah. CIS!!!! HAWAu!!!!
Pewot pon da lapo. Aku ngan Encik Z cam bese la carik pot lepak kitowang kat CRS. Mkn ngan lahapnye. Kah3x....
Pas mkn, kami pon g la BANSOON COMMUNICATION ( ha ko... aku tulis nih name kodainye ). Kat Peringgit Jaya. Ala.. Kat Taman Cempaka tuh. Aku x terpikir lak ari Ahad ttp. Satu hal plak la nk ngusung lappy ke sana sini. So, aku plan g esok je la ngan Linda. Da thu kodainye slmat sket. Xla buang masa esoknye...
Mlm tuh aku adlh tdo umah Linda coz hubbynye g Shah Alam bwk bdk kompang. Esok pas blk klas SBT, mndi, solat seme trus g BANSOON...Sib baik bukak lagi kedainye.
Dan berok aku nih, cam ade hantu. Bleh plak connect kat kdi tuh. X ke aku malu ko.... Tapi, aku inform la diowang mslh aku. Katenye lappy aku Vista, jenama modem tuh x suit ngan driver lam lappy. Ok, diowang pon amik modem tuh n upgrade la kengkonon modem tuh. Lame ko aku ngan Linda ttgu. smpi kodai tuh ttp kol 6.30. Aku da cuak, owangnye bwk modem aku msk, x kuar2. Die bwk larik ke???? Pas tuh die kuar ngan tersenggeh nye kata da ok. Aku pon blk la ngan ati gumbira. G tesco dlu melantak coz pewot msg2 da nyanyi dangdut..
Pas mnd seme, online la konon. HARAM X LEH OPEN. YOUR WIRELESS DEVICE IS NOT AVAILABLE. Aku pon nk nyedapkan ati think positif la.. Mybe kat umah Linda xde line. Ok. Blk skolah sok sku msti cuba kat umah..
Tadi tghr, aku smpi umah, trs on lappy.HARAM KO XLEH ONLINE. MODEM LGSG X BERDETIK.LAPPY LGSG X DETECT APE2!!!! Aku punyr hangin Allah je yg thu. Aku call bansoon, salegirl mane agkt ntah. Die hold aku n ckp xthu. Budak yg wat modem aku g mkn katenye. Mustahil!!! Da kol 4 g mkn pe lagi??? Aku pon siap2, ajk Ibu g Bansoon jam tu gak. Smpi kat Bansoon aku wat muka singa la woi. Da la kite dtg nk selesaikn mslh, diowang leh wat xthu. Pekerja punye rmi lam tuh. Sowang minah melayu entertained aku. Kerek gila!!! Pasal pe die tanye??? Die pndg aku mcm aku ni owang kg yg sgt hina x thu ape2 psl berok nih. Aku ckp x leh detect lgsg lps kowang reformat smlm. Die pon berbasa-basi amik la modem aku 2 cek kat dlm. Then x smpi 5 minit die kuar katanye xleh detect. My blood go upstairs. u know la. Aku da la pnt, ngan mata merah. Sore aku pon naik ke high pitch cam aku ngaja lam klas. Aku ckp 2 la mslhnye, kan sy da ckp tdi. Owang2 lam 2 seme cam terkejot je bla aku naik angin. seme msg2 muka brubah. Bos die gelabah gila. Bos die cpt2 soh bdk pmpn tuh cek btl2. Lame lak tuh aku tggu. Yg lain cam x brani jek pndg muka aku. Aku x snyum sket pon. Diowang igt aku hape?? Ko kja customer servis, lyn la bebaik. Ucap slm ke, ckp elok2. Ni ngan muka kerek, aku pon leh wat lagi kerek dari tuh...Lame lam 15 min aku tgg, bdk pmpn tuh kuar kata modem tuh xleh pki. Kna tukar. Aku ckp bnda berok nih under warranty, ko tukar la baru. Pe ssh. Die x cya. Die soh aku kuarkan resit. Aku pon kuarkan resit. katenye xleh kat resit tulis bulan 9. Hello!!! My blood go upstairs again. ADIK, SKANG BARU BULAN 6, BLOM SMPI BLN9.. die pon da termalu, tapi still kerek. " Xpelah. Kite wat kan repot. nnt kite bagi modem lain smntra" Kan aku da kata. Ko jgn la kerek. tgk blsn dtg ngan segera. Aku x bagi muka. Yg lain wat2 snym ngan aku. Pedulik ape aku. Nak sdp kan ati aku la konon. Kedai je beso. Servis haprak. AKU MENCI!!!!! Anak melayu baru kja kdi telepon da brlgk cam pgwai beso. 2 blom kja kat Clcm Cntre menara KL lagi. Aku rsa mau tggi dagu die dari langit.....

6 comments:

ONE ZABA said...

lain kali bawak batang cangkul sekali... ngamuk terus.

zamspotte said...

Haha, beruk leh hang??

nice blog.... salam singgah.. saya linkkan ke blog saya ni: http://zamatglance.blogspot.com

nueeunlimited said...

yolah cik one..menci tol ah!!! kalau bwk cangkul mau msk mahkamah lak. bwk cangkul sbgai bhn bukti.kah3x...

nueeunlimited said...

salam zamspotte..nnt sy link kan blog kamu jugak yek..

thanx singgah sini.jln2 la slalu kat sini.hehe...

asrulleeban said...

Aku suka bila kita 'marah2' org yg x reti wat keja! Pttnya, ko hempas je hanbag kasi gegar kedai... br la jd nuri de hak! ahak ahak ahak

nueeunlimited said...

"org yg x reti wat keja??!!!!"
dalam mknanye tuh rul..ekekekeke....
pocah plak kaunter die nnt.aku kna bayo plak kang.huhu...