Wednesday, October 27, 2010

7th Episode.. ER

2 October 2010

Pas Doc cek2 seme.. Aku kna wat CTG lagi nk tgk progress jntg bb. Kali nih lagi ssh plak nk carik jntg die dok kat mane. Nurse tuh godak2 perot aku nk soh bb bgn. Soh kasi bb aktif sket, spya leh dengo jntg die. Besa la.. Bb aku kalo pagi2 mmg kuat tdo. Mlm2 je die brgerak aktif cam gaban. Huhu... Msa ngah wat ctg tuh, Doc Ganesh n sowang Doc pompuan dtg. 1st time aku nmpk Doc nih kat wad o&G nih. Erm, dtg2 je tros tgk report kat file aku, pastu mrh2 sket Doc Ganesh lam bhsa omputih. Igt aku x phm ke?? Hei aku ckgu bhsa Inggeris la.. Ops!!! Brlagak lagi di situ. Muehehehehe.... Aku tgk Doc nih cam ala2 brlagak sket. Erm, aku x phm la nape owg melayu, wanita, muda, xla jelita sgt kalo pat jadi DOKTOR idong kemain tinggi?? Ntah la.. Tapi xseme camtu. Rmi gak yg baik2 aku tgk kat HTJS nih. Pastu die tgk report CTG aku. Then die tanye aku..
Doc B : Awak fhm kan mslh awak??
Aku : Yup, sy fhm. Doc Teoh n Doc Nazimah da terangkan smlm..
Doc B : Ok.. Ni pon tgk cam CTG x bape cntk. U kna fhm, risiko PE nih, leh brsalin awal.. bla..bla..bla..... Kite tggu la Dr. Tham dtg nnt cmne. Tgk die advice cmne...
Aku dengo je la. Bnda yg same gak die ckp.. Aku mmg da sedia maklum tntg perkara nih. Aku pon nak xnak kna trima gak walopon aku ghase bnda nih x sepatotnye jadi kat aku. nape la begini kesudahannya???
Lam kul 10.30 cam gitu, Dr. Tham pon dtg la.. Dr. Tham ialah ketua jbtn O&G HTJS. Aku da 2x jmpe doc nih. Aku tgk die nih sempoi je. Kgkdg ckp cam main2 jek. Ngan selamba die kgkdg die leh gurau2 plak ngan pesakit. Pdhal owg ngah risau neh...
Dr. Tham tgk report CTG aku x bape bgs. Mendatar jek.. cam statik. Then, die pegang perot aku. Die kate kck sgt ur baby. Tros die soh doc2 balaci die ( ui balaci. hahaha... ) g deal ngan OT, booking bilik tok EMERGENCY CZER...
Ha!!!!! Adkah ini pengakhirannya??? Help me!!! Help me!!! Dr. Tham kate kalo tggu lame lagi pon nk wat pe?? Kalo bb still cmtu gak, xde progress, trpksa gak kuarkan bb tuh.. Drpd membahayakan dri aku, takot bb lagi meninggal lam pewot, baik kuarkan...
oh No!!!! aku ghase langit cam nk runtuh. Walopon Encik Z kate just harung je. De rzki, bb nih akn slamat.. Tapi ko xtau, mcm2 aku pkr. Aku xsgka kna branak seawal nih. Mmg xde sejarah kluarga aku branak awal cmnih... Walo pepon, aku kna trima hakikat. X putus2 aku doa lam ati aku nih, spya bb nih pat melihat dnia, pat menggembirakan ati seme org yg menunggu-nunggu saat klhirannye.. Dan ati aku kuat mengatakan, yg bb nih akn slmt coz die ade smgt waja cam mommy die yg dirasakan cam wanita besi. Eh!! Terpuji dri sndri plak. Kih3x.. Serius wei.. Aku slalu pkr bb nih sgt kuat. Pe pon, die akn lhr ke dnia. Aku nk pkr yg baik2 je... Aku xnk pkr yg buruk2 tuh. Semenya ketentuan Allah..
X sempat aku nk berehat, lam sejam pastu, aku nmpk sowang mamat pki baju hospital wane biru ngah tolak stretcher yg ala2 canggih tuh. Oh.. ni mesti de owg nk branak nih. Hui.. Aku slp. Mamat tuh benti dkt ngan katil aku. Ghupenye mamat tuh dri OT tgkat 3. Argh!!! Die dtg menjemput aku ke??? Dtg lak nurse 2,3 owg bwk plastik de wire2. Kak, nk psg beg kncg jap eh. Hadoi!!! Ngeri aku. Cam bese la kan.. Aku kan penakot. Siap tanye2 lagi, sakit x, de bius x.. Ntah ape2. sib baik x sakit sgt. Gla!!! 1st time wei nk operation. Mau x gelisah aku... Pastu diowang tuka kan bju aku. Pki jubah wane putih, sungkup kpala haros pki. Getah2 rmbut seme kna tanggalkan. Seme la.. Pastu naik la aku ats stretcher tuh. Dup..dap..dup..dap.. Mamat tuh pon tolak la naik lif tros ke tingkat 3... OPERATION THEATER

Bersambung....

4 comments:

Ummi Iman said...

scary dengo citer ko kak... huhuh.. camno la klu kono kt den.. haru =(

nueeunlimited said...

ummi iman : hahaha... mmg scary movie. nk wat cmne. nk nangis pon x kuar air mata da la...

idatazira said...

chelamak wanita besi.

baby wanita besi tu dah balik ko bolom?

nueeunlimited said...

ida roda : muahahaha....

baby bosi lom leh blk lagi. da kono poso lak deh 2 ari. poghot kombong plak. haih...